Nieuwsbericht

Nieuwsbericht 29-09-2023, Kleine veranderingen na zomervakantie


Na de zomervakantie zijn er een aantal kleine veranderingen doorgevoerd in de praktijk. Hieronder een overzicht:

  • Net zoals veel andere collega’s in Amsterdam,zijn we eind augustus overgestapt van een 10/20 minuten spreekuur naar een 15min spreekuur. Het idee is dat we daarmee als huisartsen iets flexibeler het spreekuur kunnen plannen door direct alles af te handelen (ook de administratie) aansluitend per consult. We hopen dat dit resulteert in minder uitloop van de spreekuren daarmee ook minder wachttijd voor u als patiënt. De ” dubbele” afspraak komt daarmee te vervallen. Alleen hele grote ingrepen of hele ingewikkelde gesprekken worden nog door ons zelf in dubbele tijd (30min) gepland, alle andere consulten worden standaard per 15 min ingepland.
  • Ernst van der Pasch, huisarts, werkt op maandag en donderdag als waarnemend huisarts in de praktijk. U kunt zelf altijd aangeven of u voorkeur heeft voor een bepaalde huisarts als u een afspraak maakt.
  • Telefonische bereikbaarheid: om de dagindeling van de assistente wat efficiënter in te kunnen delen, is de telefonische bereikbaarheid aangepast. U kunt de assistente voor alle soorten vragen en het inplannen van afspraken bereiken tussen 08.00-10.00uur en van 13.30-15.30uur. De overige tijden is de praktijk voor spoedvragen natuurlijk wel gewoon bereikbaar. U kunt zelf een afspraak inplannen, direct een vraag aan de huisarts stellen en/of medicatie herhalen via het online patiëntenportaal, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een groot deel van de patienten heeft hiervoor al een account aangemaakt via Patiëntenomgeving – Huisartsenpraktijken Molkenboer & Kruijer in Amsterdam (uwzorgonline.nl)
  • Elsa Soons, huisarts in opleiding, heeft haar 1e jaar van de huisartsopleiding succesvol afgerond. Helaas eindigt per 1 september haar opleidingsjaar in onze praktijk. We wensen haar alle goeds op haar volgende stageplek, de SEH van het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem.
  • Zij wordt per 1 september opgevolgd door Nikki Klarenbeek, onze nieuwe huisarts in opleiding. Zij komt komend jaar werken op maandag/dinsdag/vrijdag.  Voordat zij aan de huisartsopleiding begon, werkte ze als arts op de kinderafdeling en de spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis en in Zuid-Afrika.
  • Emily Ligthart, de POH GGZ , zal per 1 oktober niet meer op vrijdag maar op donderdag in de praktijk werken. Afspraken bij haar kunt u niet via het portaal, wel telefonisch via 020-2015544 door de assistente in laten plannen.
  • Voor patiënten die een indicatie hebben voor de griepprik: houdt u alvast de woensdagmiddag 8 november van 13.15-17.00 uur vrij in uw agenda?